Folkeboot hírek‎ > ‎

2013 évi események a flotta háza tájáról

Ferenc Szutor, 2013. dec. 9. 8:32   [ 2014. febr. 26. 1:38 frissítve ]
Nem firssült gyakran a weboldal, de így az év vége felé közeledve egy kicsit megpróbájuk utolérni magunkat.

Osztály alapítás:
Az év minden bizonnyal legfontosabb eseménye, hogy 2013 május 9-én megalakult a Magyar Folkboat Osztály.
Az osztály kapitánya: Ágostházy Imre (Gandalf) titkára pedig Szutor Ferenc (Póstás). Az osztály megalakulását az MVSZ is elismerte, és egyben jóváhagyta csatlakozását Klasszikus Flottához.
A nagyobb versenyeken így már mint osztály képviseltettük magunkat!

Versenyeredmények:
A Fehér Szalagon az osztály első aranyérmét a Natalie szerezte meg Dr. Kovács János Balázs kormányzásával. Második helyen a Gandalf futott be, Ágostházy Imre kormányzásával, a harmadik helyre pedig a Póstás nem ért be időben Szutor Ferenc vezetésével. Beszámoló a versenyről, képek eredmények ITT.

A következő verseny a Kékszalag volt, melyre több egység nevezett, de sajnos nem sokkal több sikerrel. A széltelen menet próbára tette a Folkésokat, akik a végsőkig kitartottak. Sajnos eredményesen csak a Szamódy Zsolt kormányozta Mormota tudta teljesíteni a távot, így Ő vehette át az osztály aranyérmét. Beszámoló a versenyről, képek, eredmények ITT.

A Szüreti Regattán csak a Póstás képviselte az osztályt, így viszont Szutor Ferenc kormányzásával aranyérmes lett. Beszámoló, képek, eredmények, videó ITT.

A Folkboat bajnokság magában foglalta Félsziget kerülő vitorlásversenyt is. Szépen összejött a flotta, és végre egy igazán jó versenyt tudott futni, erős szélben. Az első helyet a Natalie, a másodikat a Mormota a harmadikat pedig a Kövendi Dénes kormányozta Slim-Jim szerezte meg. Beszámoló a versenyről, képek, videó ITT.

Találkozó:
Augsztus elején tartottuk a III. Folkboat találkozót, melynek ezúttal a Marina Fűzfő vitorláskikötő adott otthont. Évről évre tobb hajó és hajós képviselteti magát az eseményen, így idén már 9 egység vitorlázóira kellett főznünk. Tettük ezt nagy örömmel, és ennek megfelelően a találkozó is igen jól sikerült. Beszámoló és képek ITT.


Comments