Folkeboot hírek‎ > ‎

2016-os események!

Ferenc Szutor, 2016. márc. 11. 5:25   [ 2016. márc. 11. 5:41 frissítve ]
Kedves Flottatagok!

Benne vagyunk a márciusban, ami azt jelenti, hogy TAVASZ VAN!
Bízom benne, hogy egyre több folkeboot kukucskál ki a ponyva alól, és szaglászik bele a tavaszi levegőbe.

Már többször elhangzottak a fontosabb dátumok, de azért álljon itt egy kis ismétlés, hogy biztosan senki se feledkezzen meg a fontos eseményekről. Az alábbi listát igyekeztem kiegészíteni, hogy ne csak a ranglista, de az egyéb fontosabb versenyek is benne legyenek.

- Pünkösdi regatta:
Bár hivatalosan nem ranglistaverseny, mégis az egyik legjobb esemény a Balatonon. Több száz vízre és szélre kiéhezett hajó és hajós vág neki a Földvár-Keszthely távnak a pünkösdi hosszúhétvégén. Remélem sokan leszünk!
Dátum: május 14-16

- Folkboat egykezes'16:
Ágostházy Imrével arra gondoltunk, hogy igen jó móka lenne egy szóló tókerülő folkéval, több folkéval meg még jobb. Ezért találtuk ki a hagyományteremtő jelleggel idén első alkalommal megrendezendő "Folkboat egykezest".
Tihanyból indulunk, majd a tó megkerülése után ismét Tihanyban találkozunk (vagy ha elhúzódik az esemény, akkor később osztjuk ki a díjakat). Mivel ez az első alkalom, ezért ez egyelőre nem hivatalos verseny, csupán "túra". 
Szívesen venném az előjelentkezéseket, hogy tudjuk hány hajóra számíthatunk.
Dátum: május 28-29

- Fenyvesi kikötő megnyitó:
Joó Tamás (Balatonmária Túravitorlás Egyesület elnöke) invitálta a flottát, hogy vegyünk részt az új fenyvesi kikötő megnyitóján mint díszvendégek. Péntek és szombat estére látnának minket vendégül, maga a megnyitó szombat este lenne.
A részletek még tisztázzuk, de akinek van kedve annak egy jó kis bemelegítő túra lenne a szezon első felében.
Dátum: június 11-12

- Ripka László emlékverseny:
Az első ranglista versenyünk, amire az E30-as flotta invitált minket. Ismerve az E30-asokat, és a versenynek otthont adó családias kikötőt, igazán jó kis eseménynek ígérkezik. 30-asokon és Folkékon kívűl Dragonok, és 11méteresek is jönnek.
Tihanyi Yacht Club (korábbi ÁFI)
Dátum: június 25-26

- Fehérszalag:
Sajnos a korábbi években a Fehérszalag nem hozott sok szelet, de talán ez idén másként lesz. Ez a második ranglistaversenyünk, ezért mindenkit várunk a rajtnál!
Balatonfüred, Szövi kikötő.
Dátum: július 9

- Kékszalag:
Megoszlott az osztály véleménye, hogy a Kékszalag ranglista verseny legyen-e vagy sem, de végül a többség az igen mellett döntött, így az éves ranglistába beleszámító versenyként vághatunk neki a tókerülésnek.
Balatonfüred, Szövi kikötő.
Dátum: július 14-17

- Klasszikus kupa:
A klasszikus kupára el kell menni. Nem csak azért mert ranglista verseny, hanem azért is, mert csupa gyönyörű klasszikus hajó között versenyezhetnek a folkék. Ilyen pedig nincs minden héten, sőt, talán ez az egyetlen lehetőség. Érdemes megemlíteni, hogy a csopaki Kereked vitorlásklub is nagyon hangulatos hely, ahova már számtalan jó emlék hív vissza minket.
Csopak, Kereked
Dátum: július 30-31

- Folkboat találkozó:
Idén már nem is tudjuk hányadik (asszem 6.:) alkalommal rendezzük meg az egyre nagyobb sikerű folkboat találkozót.
Az is hagyománynak látszik lassan, hogy mindig valamilyen nagyobb eseményt ünneplünk meg a találkozóval. Volt itt már a Bujtor hajó felújításának a Tamangónak ajánlott találkozó, de az 50 éves Natalie-t is megünnepeltük. Idén a Mormota és 25éve vele vitorlázó Szamódy Zsolt vállalta, hogy oroszlán részt vállal a szervezésben. Biztos vagyok benne, hogy remek kis túra lesz!
Dátum: augusztus 4-7

- Folkboat bajnokság:
A szezon vége felé az éves bajnokságunkat is megtartjuk, csatlakozva az MVSZ nagyhajós bajnokságához. Természetesen mint bajnokság ez az esemény is ranglistaversenynek számít.
Balatonfüred, Szövi kikötő
Dátum: szeptember 1-4

- Félsziget kerülő:
Az ősz közeledtével megkerüljük Tihanyt, az idei utolsó ranglistaversenyünk lesz ez. 
Balatonfüred, Szövi kikötő
Dátum: szeptember 17

- Szüreti regatta:
Bár nem ranglistaverseny, csak ajánlani tudom. Méltó megkoronázása szezonnak ez a badacsonyi túraverseny, ahol kifogástalan hangulatban elmélkedhetünk arról milyen is volt az idei év.
Balatonfüred, Szövi kikötő
Dátum: szeptember 17

- Dér kupa:
Akiknek sohasem elég, novemberben még kanyarodhatnak egyet Kenesén! Persze előtte még általában van Siófoki Évadzáró, meg a Köd kupa, de az utolsó verseny mégis csak a Dér Kupa.
Balatonkenese, BFYC
Dátum: november 5

Jó szelet, korai daruzást!
Feri
a Póstás
Comments